top of page
DSC_5897_edited_edited.jpg
  • Εικόνα συγγραφέαΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΛΕΥΡΑΚΗ

ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Είσαι η Ψυχή!

Αέναη, Αιώνια, Απεριόριστη!


Επέλεξες να δημιουργήσεις ένα σώμα για να βρεθείς στο πεδίο της Γης ώστε να βιώσεις τον Εαυτό σου μέσα από τις απεριόριστες εκδοχές του Θεϊκού ...

Σε αυτό το ταξίδι καλείσαι να δημιουργήσεις μία ατομικότητα, μία προσωπικότητα που θα παίζει το παιχνίδι της Ζωής ...

Έτσι δημιουργούνται οι πεποιθήσεις που αρχίζουν να χτίζουν αυτή τη προσωπικότητα και κατ'επέκταση να διαμορφώνουν τη τρισδιάστατη πραγματικότητα.


Τι είναι οι πεποιθήσεις?


Οι πεποιθήσεις είναι ένα σύνολο προγραμματισμών που βρίσκονται σε υποσυνείδητο επίπεδο και καθορίζουν σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό (πάνω από 90%) το τρόπο με τον οποίο βιώνουμε τη πραγματικότητά μας.


Πως δημιουργούνται οι πεποιθήσεις?


1. Από τη παιδική ηλικία (έως περίπου 7-8 έτη)

Καθώς στην παιδική ηλικία δεν έχουμε αναπτύξει ακόμα τη κριτική σκέψη, δεχόμαστε χωρίς φίλτρο όλες τις πληροφορίες που λαμβάνουμε από το οικογενειακό μας περιβάλλον. Αυτές γίνονται τάσεις και τελικά πεποιθήσεις που μας ακολουθούν σε όλη τη ζωή μας. Αν για παράδειγμα οι γονείς μου δε με άφηναν να δοκιμάζω να κάνω νέα πράγματα, με την ανησυχία πως δε θα τα καταφέρω, ήταν υπεροπραστατευτικοί και αναλάμβαναν να τα κάνουν όλα για εμένα, τότε εγώ θα έχω τη τάση και στην ενήλικη ζωή να πιστεύω πως δεν είμαι αρκετά ικανός να δοκιμάσω νέα πράγματα, με το φόβο της αποτυχίας.


2. Κατά τη διάρκεια της κύησης.

Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πως παίζει σημαντικό ρόλο η περίοδος που βρισκόμασταν ως έμβρυα στη μήτρα της μητέρας μας. Δεχόμασταν όλες της προσλαμβάνουσες τόσο από τη σωματική όσο και από τη ψυχική κατάσταση της μητέρας μας.

Έτσι, αν για παράδειγμα, η μητέρα μας ήταν στρεσαρισμένη και ανήσυχη δεχτήκαμε υψηλά επίπεδα άγχους και ανησυχίας που μας ακολουθούν και παίρνουν μορφή και στην ενήλικη ζωή μας.


3. Από τη διαδικασία του τοκετού.

Ακόμα ένας παράγοντας που δημιουργεί πεποιθήσεις στο υποσυνείδητο μας είναι ο τρόπος με τον οποίο γεννηθήκαμε. Έχει σημασία το πως εξελίχθηκε ο τοκετός μέσα από τον οποίο ήρθαμε τελικά στο φυσικό κόσμο.

Έτσι, αν για παράδειγμα, ο τοκετός με τον οποίο γεννηθήκαμε ήταν ένας επώδυνος, βίαιος κ δύσκολος τοκετός, τότε σε υποσυνείδητο επίπεδο έχουμε δημιουργήσει ενέργειες ανάλογες που επηρεάζουν τη τρισδιάστατη πραγματικότητα μας στο Τώρα.


4. Η προγονική μας γραμμή.

Ακόμα ένας παράγοντας δημιουργίας πεποιθήσεων στο υποσυνείδητο μας, είναι η διαγενεολογική μας γραμμή.

Όλες οι ενέργειες της προγονικής μας γραμμής καταγράφονται και περνάνε από γενιά σε γενιά μέσω των κυττάρων, έως ότου κάποιος από τη προγονική γραμμή κόψει κ διακόψει τη ροή αυτών των ενεργειών.

Έτσι, αν για παράδειγμα μέσω της προγονικής μας γραμμής υπάρχει η πεποίθηση ότι "τα χρήματα κόποις κτώνται" τότε έχουμε τη τάση να επιβεβαιώνουμε αυτή τη πεποίθηση στη τρισδιάστατη πραγματικότητα μας.


5. Ενσαρκώσεις της Ψυχής.

Αυτό είναι το λεγόμενο Κάρμα. Όλες οι καταγραφές απ' όλες τις ενσαρκώσεις της Ψυχής υπάρχουν μέσα στα Ακασικά μας Αρχεία και σύμφωνα με αυτές η Ψυχή επιλέγει την εκάστοτε ενσάρκωση για να συνεχίσει τα μαθήματα της εξέλιξης από εκεί που είχαν μείνει μέσω των "προηγούμενων" ενσαρκώσεων.

Έτσι, για παράδειγμα, μπορεί να νιώθω μια κλίση προς τη πνευματικότητα και τις θεραπευτικές της μεθόδους αλλά πάντα να μου βάζω εμπόδια να ανοίξω αυτό το πεδίο γιατί νιώθω φόβο κ ανησυχία για το άγνωστο. Σε αυτή τη περίπτωση, ενδεχομένως η Ψυχή σε άλλη ενσάρκωση έχει υπάρξει θεραπευτής όπου είτε καταχράστηκε τη Δύναμη του είτε τον έβλαψαν άλλοι άνθρωποι γι αυτή του την επιλογή.


6.Συλλογικό Ασυνείδητο.

Εδώ υπάρχουν όλες οι πεποιθήσεις που βρίσκονται σε συλλογικό επίπεδο και προέρχονται μέσα από θρησκείες,κοινωνικά, πολιτικά πρότυπα και οτιδήποτε δημιουργεί συλλογικό υπόβαθρο πεποιθήσεων.

Για παράδειγμα "Οι γυναίκες είναι το αδύναμο φύλο"

Υ.Γ Εδώ είναι σημαντικό να σημειωθεί πως η Ψυχή πάντα επιλέγει το τόπο στον οποίο θα γεννηθεί κ την οικογένεια την οποία θα έχει για να λάβει τα μαθήματα της εξέλιξης.


Χρειάζεται να θυμόμαστε πως αυτά είναι μόνο η προδιάθεση για την εξελεγκτική πορεία της ζωής μας και ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή εμείς το ΕΠΙΛΈΞΟΥΜΕ μπορούμε να αλλάξουμε όλες τις πεποιθήσεις μας και να επαναπρογραμματίσουμε τον υποσυνείδητο νου και άρα και το τρόπο με τον οποίο βιώνουμε την τρισδιάστατη πραγματικότητα μας.


Το κλειδί για να ξεκινήσουμε το ταξίδι της αλλαγής είναι η ισχυρή πρόθεσή μας να το κάνουμε, αυτή θα κατευθύνει τις καταστάσεις, τα γεγονότα και τους κατάλληλους ανθρώπους που χρειάζεται να βρεθούν στο πεδίο μας και να υποστηρίξουν τη πρόθεσή μας.


Να θυμάσαι πανέμορφη Ψυχή, ότι σε αυτό το ταξίδι δεν είμαστε ποτέ μόνοι, έχουμε κάθε στιγμή Ύψιστη Θεϊκή Προστασία και Καθοδήγηση.


Αγάπη και Φως

Νάντια

angels_path by Nadia

163 Προβολές1 Σχόλιο

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

1 Comment


Guest
Aug 17, 2023

Υπέροχο άρθρο Νάντια!! Σε ευχαριστούμε πολύ που φωτίζεις τόσο όμορφα, σημεία που για πολλούς από εμάς είναι ακόμη μπερδεμένα! ❤️ Ελένη Γ.

Like
bottom of page